radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

Odlazak na Svjetsko disc golf prvenstvo

17.08.2017. 13:22:14
Na 2. Svjetskom ekipnom disc golf prvenstvu koje će se održati od 23. do 26. kolovoza u Colchesteru u Velikoj Britaniji po prvi put borit će se i hrvatska reprezentacija, a čak šest članova Disc golf kluba Varaždin branit će boje hrvatske zastave. Uz Tomislava Goričkog i Iru Molnar Gorički iz Disc golf kluba Zagreb, na svjetskom disc golf prvenstvu iz varaždinskog kluba igrat će Dinko Šimenc, Aki Vucković, Danica Pajtak, Aleksandar Sudžuković, Marko Kralj i Nino Đurak.

S obzirom na to da će se naši disc golferi boriti uz bok s mnogo snažnijim disc golf ekipama iz Kanade, Estonije, Finske, ali i Sjedinjenih Američkih Država koja je i kolijevka disc golfa, hrvatska reprezentacija u Englesku odlazi spremna dati sve od sebe, ali s realnim očekivanjima.
- Primarni cilj je prikupljanje iskustva i kontakata uoči organizacije Europskog prvenstva naredne godine. Sami natjecateljski ciljevi reprezentacije su nešto skromniji, no svakako ćemo pružiti najjači mogući otpor i pokazati da se i kod nas igra dobar disc golf - kazao je predsjednik Hrvatskog Flying Disc Saveza Tomislav Gorički uoči odlaska u Veliku Britaniju.
Istaknuo je kako Hrvatski Flying Disc Savez djelomično sudjeluje u pokrivanju troškova, a većinu troškova nastupa snose sami igrači.
Inače, prvenstvo će se igrati kroz pet dana. Bodovi iz svih mečeva u prvom krugu se zbrajaju nakon čega kreće eliminacijska faza borbe za naslov prvaka. 

Hrvatski reprezentativci ujedno najavljuju europsko prvenstvo koje će se naredne godine Hrvatskoj, odnosno u Svetom Martinu na Muri. Prvenstvo će se održavati od 15. do 18. kolovoza 2018. godine, a direktor prvenstva bit će Dinko Šimenc.
- Već smo počeli s organizacijom jer sve mora biti na vrhunskom nivou. Nadamo se i pomoći lokalne zajednice, jer to je događaj od kojeg će i ona imati koristi - kazao je Šimenc koji smatra kako će odlazak u Englesku biti jako dobra platforma za stvaranje međunarodnih kontakata kako za ovo, tako i za druga natjecanja.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing