radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Sport

GRK Varaždin 1930 predstavio nove igrače

11.08.2017. 11:47:45
Gradski rukometni klub Varaždin 1930 u novu sezonu kreće s osmoricom novih igrača u prvoj momčadi i ambicijama za povratak na vrh Premijer lige.
Za prvu momčad igrat će 22 igrača. 'Novi' su Filip Jurišić, Jakov Vrdoljak, Tomislav Špruk, Nikola Kaštelan, Filip Glavaš, Jadranko Stojanović, Petar Sklepić, a tu su i Špikić, Črnila, Meštrić, Baranašić (vratari), Koprek, Vincek, Novak, Vidaček, Levak, Zobec, Hutinac te kadeti Tači, Puček, Murk i Divjak.

O prvenstvu koje počinje 23. rujna govorili su predsjednik i dopredsjednik kluba Goran Hlevnjak i Romano Puček, trener Željko Čagalj i kapetan Jurica Vidaček.
- Mislim da smo posložili respektabilnu ekipu za novu sezonu u Premijer ligi i nadamo da Varaždin opet bude najbolji u Premijer ligi. Zahvaljujem se Gradu i Županiji na pomoći,  na tome što su prepoznali projekt ovog kluba. Imamo više od stotinu djece s kojima radi šest licenciranih trenera. Te mlađe ekipe redovito nastupaju na završnicama državnih prvenstva - rekao je Hlevnjak dodavši da klub, koji treba milijun i pol kuna za predstojeću sezonu, nailazi na susretljivosti i kod varaždinskih gospodarstvenika.
Varaždinski će rukometaši kompletne sedmotjedne pripreme odraditi u Varaždinu.
- Nova je ekipa, s dosta novih mladih igrača, puno je posla. Model priprema je takav da pokušavamo raditi sve aspekte, i fizike i tehnike i taktike, tako da bi uigravanje išlo što brže i što lakše - kazao je trener Željko Čagalj i najavio 9 do 11 pripremnih utakmica.
- Devet je već dogovoreno, još dogovaramo dvije i mislimo da bi to bilo optimalno. Potrudit ćemo se da prvenstvo koje počinje 23. rujna dočekamo najspremniji. Puno je promjena u igračkom kadru. Osam je novih igrača što znači da je to kompletno nova priča u odnosu na prošlu sezonu. Vjerujemo da ćemo bit stabilni. Ova ekipa ima talenta, ali kad pričamo o seniorskom sportu, ne pobjeđuje ekipa koja ima više talenta i koja igra ljepše, nego ona koja manje griješi. Moramo biti ozbiljni u uigravanju, trebat će nam malo vremena, ali mislim da ćemo se kroz određeno vrijeme veselit pravim stvarima, vrhunskom rukometu. Vjerujem da će i ljudi koji vole rukomet u Varaždinu, a znamo da ih ima dosta, biti zadovoljni - naglasio je trener Čagalj.
Kapetan prve momčadi očekuje da ekipa bude dobro posložena za novu sezonu.
-Puno je promjena i novih igrača. Bit će zanimljivo jer su to većinom mladi igrači. Trener ih je pomno odabrao i vjerujem da će nova sezona biti dobra - rekao je Jurica Vidaček.

Trener prve momčadi je Željko Čagalj, a asistira mu Siniša Radujković. Trener vratara je Mario Pasarić, tehnika je u rukama Vladimira Malnera, a fizioterapeut ekipe je Josip Špoljarić.
Osim novih igrača tu su i mladi igrači iz rukometne škole kluba. Dopredsjednik kluba Romano Puček ističe da imaju reprezentativce u svim dobnim kategorijama.
-Od '96. godišta koji su i dio prve ekipe imamo tri reprezentativca. Kadeti također imaju tri reprezentativca, a mlađi kadeti imaju četiri reprezentativaca. Vidi se rad šestorice trenera s više od stotinu klinaca. Pet klinaca iz kadeta priključili smo prvoj ekipi i približavamo se cilju da u narednim godinama slažemo 'kostur' od naših, domaćih igrača. To će se i dogoditi jer imamo kvalitetu-  zaključio je Puček.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing