radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Nevrijeme prouzrokovalo štetu diljem Županije

11.08.2017. 09:13:08
Jučerašnja jaka oluja koja je pogodila Varaždinsku županiju ponovo je zahtijevala intervenciju nadležnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Područni ured za zaštitu i spašavanje zaprimio je 22 poziva koji su se uglavnom odnosili na srušena stabla na cesti i električnim stupovima, a s više objekata vjetar je skinuo limeni krov. Grom je udario u električne instalacije u kuću u Preknom te u drvo u Novom Marofu, a otvoreni požar bio je u Hraščici.  Tuča veličine od lješnjaka do oraha pogodila je gradove Ivanec i Lepoglavu, područje Općine Bednja te naselja Ladanje, Vinica i Cestica.

Krov je saniran u ulici Hrvatskih branitelja u Varaždinu i u Brezničkom Humu gdje je  nevrijeme skinulo krov s obližnje pilane i bacilo na cestu, zbog čega se moralo voziti obilaznim pravcem. U samom centru Vidovca srušena su stabla. Vjetar i tuča slomili su prozore i krov tvornice ITAS Prvomajska u Ivancu. Tuče je bilo i u Klenovniku, a ponegdje u Lepoglavi bila je veličine jajeta. Vatrogasci su micali stabla s ceste u Novom Marofu, Banjšćini, Bedencu, Vidovcu, Remetincu, Lukavcu, Klenovniku, Gornjem i Donjem Ladanju, Marčanu, Novoj Vesi, Gornjem Knegincu, Cerju Tužnom, a micali su i srušene grane na kandalaberu u Ulici Braće Radića u Varaždinu. Micali su i  srušena drva s električnih vodova u Gornjem Knegincu. Članovi DVD-a Ivanec jučer su nakon olujnog nevremena ispumpavali vodu iz podruma u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu.

Prema informacijama ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom večeri djelatnici Elektre sanirali su oštećenja na stupovima budući da pojedina mjesta u županiji nisu imala struje.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing