radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Lepoglavski umirovljenici spremni za novi projekt

10.08.2017. 12:37:15
Završna faza projekta radnog naziva „MEDGEN“ (Jačanje i širenje međugeneracijske pomoći na razini lokalnih zajednica) odrađena na sastanku s predstavnicima Udruge umirovljenika Lepoglava.
Na sastanku je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je potom kazao kako se uz aktivno uključivanje svih starosnih skupina u društveni život nastoji podignuti razina međugeneracijske solidarnosti i time doprinijeti smanjenju negativnih učinaka demografskih promjena, odnosno starenja stanovništva.

To se želi postići promjenama u javnim politikama te uspostavom novih standarda, odnosno inovativnih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici preko neformalnih oblika učenja, aktivnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena svih generacija te cjeloživotnog učenja u budućem Međugeneracijskom centru u Lepoglavi.

Kako kaže zamjenik gradonačelnika, uredit će se prostor za okupljanje umirovljenika, zaposliti nekoliko ljudi i kroz ovaj projekt bitno utjecati na bolji društveni položaj starije populacije, ali i mlade koja će biti okosnica projekta. Sve to bi se trebalo naći u proračunu projekta od 700.000,00 € koji bi trebao trajati dvije godine.

Uz vodećeg partnera Občinu Loška Dolina koja je pobratimljena s Gradom Lepoglavom, u projektu sudjeluje i slovenska občina Postojna. Uz Lepoglavu, drugi hrvatski partner je općina Omišalj s otoka Krka.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing