radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Odvoz 3000 tona bala iz Brezja

09.08.2017. 12:27:33
Već 23 dana šleperi Čistoće odvoze bale iz Brezja. Novinari portala eVaraždin prvi su jutros nazočili utovaru bala pod ključnim brojem 19-22-99, odnosno utovaru otpada koji je Varkom prikupljao iz poslovnih prostora i koji je već obrađen. Šleperima se dnevno odvozi 22 tone bala, a sveukupno će biti odvezeno 3000 tona baliranog otpada. Kako bi se izbjegao nesnosni smrad uslijed poslijepodnevnih vrućina, otpad se odvozi u ranim jutarnjim satima.
- Ja sam to najavljivao u kampanji. 1. srpnja započeli smo sa kategorizacijom prvih bala. U formalnom je smislu rješavanje bala krenulo 1. srpnja, a odvoz je u pravom smislu krenuo 15. srpnja. Radi se ranim jutarnjim satima jer je smrad nesnosan – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok u razgovoru za Radio Varaždin.

 Međutim, ime deponija kuda se odvozi otpad nije poznat.
- Čistoća ima ugovore s 5 - 6 deponija u Hrvatskoj i oni to mogu prevesti legalno, zakonito i po pravilnicima na bilo koji deponij s kojim imaju ugovor. Ja se ne bavim tehničkim pitanjem koji dan i kamo odvoze bale, to je nebitno za građane. - kazao je Čehok.

Ujedno je dodao da cijena zasada ostaje ista. - Građani mogu biti mirni, za to ih nećemo opterećivati – naglašava gradonačelnik koji se ujedno nada mirnom rješavanju spora.
- Moramo to riješiti mirno, previsok je to iznos tužbe. Nadam se da ćemo nakon što to raščistimo, u roku od dvije godine, ukloniti sve bale i napraviti pretpostavke za novu industrijsku zonu Grada Varaždina – zaključio je Čehok u razgovoru za Radio Varaždin.

Zasad ostaje 94.000 tona bala pod ključnim brojem 20-03-01, dakle onih koje su pod koncesijom.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing