radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Održana koordinacija u Ludbregu

09.08.2017. 10:53:56
U uredu gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića održana je koordinacija gradonačelnika i načelnika bivše općine Ludbreg. Koordinaciji su nazočili načelnik Malog Bukovca Darko Marković, načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić, načelnik Svetog Đurđa Josip Jany, te zamjenica načelnika Martijanca Lidija Harmicar. Tema razgovora bilo je unapređenje rada službe poljoprivrednog i komunalnog redarstva koja se zajednički provodi već dvije godine.
 
U razgovorima se dotakla i tema vatrogastva i civilne zaštite. Vezano uz nedavne katastrofe koje su pogodile neke dijelove Hrvatske, istaknuto je kako bi se zajednički trebalo krenuti prema osnivanju javne vatrogasne postrojbe koja bi pokrivala cijelu bivšu općinu Ludbreg i koja bi mogla brže reagirati na potencijalne katastrofe nego javna postrojba iz Varaždina.
-Ova je tema tim važnija jer se u nekim prijedlozima budućeg ustroja javnog vatrogastva Ludbreška podravina uopće ne spominje, a planiraju se ustrojiti postrojbe u Ivancu i Novom Marofu.

S obzirom i na broj stanovnika, ali još više na broj gospodarskih subjekata, zaključeno je da se Ludbreg u tome pogledu ne smije izostaviti i treba učiniti sve kod Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva unutarnjih poslova i drugih nadležnih tijela kako bi se ova inicijativa provela u djelo - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing