radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Izgradnja kanalizacije u Grani i Makojišću

09.08.2017. 10:40:29
U tijeku je izgradnja kanalizacije u naseljima Grana i Makojišće, za što je osigurano 3,75 milijuna kuna. Ugovor o radovima potpisan je s tvrtkom Varkom, dok je izvođač radova Aquatehnika. Iznos od 3 milijuna kuna osigurale su Hrvatske vode, dok je Grad Novi Marof osigurao 750 tisuća kuna. Cjelokupna vrijednost projekta je više od 5,8 milijuna kuna.

- Moramo još osigurati oko 2 milijuna kuna kako bi se u potpunosti završio projekt. To je završetak gradnje kanalizacije po starom modelu preko Hrvatskih voda i Varkoma, a s sklopu gradnje kompletno će se rekonstruirati cesta. Sada slijede  pregovori kako bi smo osigurali sredstva za nastavak investicije, a u sklopu te investicije nastojimo dogovoriti izgradnju transportnog cjevovoda prema Paki  – kazao je Jenkač. Riječ je o velikoj investiciji koja bi zaokružila vodoopskrbu u Varaždinskoj županiji, kao i omogućila nastavak vodoopskrbe prema Zelini, koja je u programu Varkoma.
- Upravo bi taj transportni cjevovod omogućio priključivanje naselja Horvati na regionalni vodovod - naglasio je Jenkač.

Kanalizacija u Makojišću bit će dovršena u roku od dva mjeseca dok će se kućanstva moći priključiti na mrežu kada se  izgradi pročistač kroz projekt Aglomeracije.
Završili smo pripremnu dokumentaciju i očekujemo raspisivanje natječaja za projektiranje aglomeracije koja bi zahvatila sva rubna naselja. Vrijednost investicije je 120 milijuna – rekao je Jenkač te dodao da će aglomeracija biti dovršena do 2023. godine.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing