radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Gospodarstvo

Poziv za "Naukovanje za obrtnička zanimanja"

03.08.2017. 13:51:37
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2017. godinu.

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata - mikro, malih i srednjih poduzeća na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je pet milijuna kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000 kuna.

Novac se može utrošiti na nagrade koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u obrtničkim zanimanjima za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja te za naknade mentorima.

Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom trerba se podnijeti Ministarstvu do 1. rujna.  Sve informacije o Projektu „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing