radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Proglašena nova el. nepogoda za Bednju

17.07.2017. 16:17:14
Varaždinski župan  Radimir Čačić proglasio je danas elementarnu nepogodu  na području Općine Bednja zbog olujnog  i orkanskog vjetra, koji je 11. srpnja uzrokovao velike materijalne štete u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu.

Nakon tuče koja je 21. lipnja zahvatila šire područje Bednje (Mali i Veliki Gorenec, Želimor, Šinkovica Bednjanska, Pleš, Prebukovje, Bednja, Šaša, Meljan), i nanijela štete na poljoprivrednim kulturama, župan je 23. lipnja  proglasio elementarnu nepogodu od tuče.

Nažalost nova elementarna nepogoda je 11. srpnja zahvatila ponovno područje općine Bednja (Vrbno, Cvetlin, Ježovec Donji, Pleš, Šinkovica Šaška, Šinkovica Bednjanska) sa snažnim olujnim i orkanskim vjetrom i tučom koja je ponovno nanijela štete na poljoprivrednim usjevima, na prometnicama  i građevinama (obiteljskim i višestambenim zgradama te gospodarskim zgradama). 

Općinsko povjerenstvo za elementarnu nepogodu općine Bednja izvršilo je Prvu preliminarnu procjenu u iznosu 8.355.140,00 kn.  Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezna su u zakonskom roku od 50 dana od dana nastanka elementarne nepogode upisati konačnu procjenu šteta u Registar šteta te  ista dostaviti Županijskom povjerenstvu.
 
Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda konačne će procjene šteta od Općine dostaviti  Ministarstvu financija-Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede sa zahtjevom za dodjelu pomoći za djelomičnu naknadu štete od olujnog i orkanskog vjetra.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing