radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Sastanak Grada Varaždina i CE-ZA-R-a

17.07.2017. 14:40:30
Radi pronalaženja rješenja za varaždinski balirani otpad, u petak je održan radni sastanak u Gradskoj je vijećnici gdje su bili Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina sa suradnicima i odvjetnicima društva Kallay&partneri, te Petar Pripuz, predstavnik zajednice ponuditelja CE-ZA-R sa svojim pravnim timom.

Gradonačelnik Čehok je podsjetio da je Cezar dobio koncesiju za zbrinjavanje bala u Brezju, no ugovor o tom poslu nikad nije sklopljen pa je zajednica ponuditelja tužila Grad za 90 milijuna kuna. Ova bi tužba mogla ozbiljno ugroziti funkcioniranje grada te je u Vijećnici održan sastanak kako bi se pronašlo rješenje. Sastanak je protekao u konstruktivnom, mirnom i radnom ozračju, rekao je Čehok.

- S obzirom na to da je spor bio u stanju mirovanja do 1. srpnja, i jedni i drugi smo zaključili da je najbolje da se ne sporimo pravno, dakle, da se ne ide na ročišta i pravne sporove, već da se pokuša prije pronaći rješenje.

Gradonačelnik je za Radio Varaždin rekao i kad bi se, prema njegovim planovima, Varaždinci konačno mogli riješiti bala iz Brezja:
- Ja još uvijek stojim pri tome da bismo sada u ljeto mogli početi odvoziti bale koje nisu pod koncesijom. Ponavljam da s koncesionarom treba dogovoriti da se mirno izađe iz spora. Onda bismo mogli do kraja godine imati model i krenuti s potpisivanjem svih dokumenata, a kroz godinu i pol sve bale ukloniti iz Varaždina.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing