radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Uređuje se vojarna u Optujskoj...

17.07.2017. 13:43:39
Već nekoliko dana tridesetak vojnika bojne Puma radi na uređenju vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu. Trenutno se uređuje vanjski okoliš, a uskoro će se krenuti i s uređenjem unutrašnjosti vojarna, rekao je Zdravko Jakop, državni tajnik u Ministarstvu obrane tijekom obilaska vojarne.


Dio budućih radova odradit će vojnici, a za preostali dio zatražiti će se vanjske usluge, istaknuo je Jakop te dodao:
- Najprije moramo procijeniti troškove kako bismo to unijeli u proračun za sljedeću godinu. Naša je želja ove godine odraditi pripremne radove i pripremiti troškovnik, sljedeće godine realizirati većinu radova, a 2019. godine željeli bismo da se postrojba vrati natrag – rekao je Jakop.
Na sastanku s gradonačelnikom Čehokom dogovoreno je da će dio prostora koji koriste udruge, Sveučilište Sjever i Državni arhiv biti prenamijenjen u vojne svrhe. Dok će se Državni arhiv morati iseliti u prostor bivše vojne pekare, Sveučilište Sjever i udruge nastavit će djelovati u dosadašnjim kapacitetima.  

Posjet ministra obrane Damira Krstičević nadolazećeg mjeseca najavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je ujedno iskazao zadovoljstvo povratkom vojske u Varaždin.
- Vojska nije tu samo sebi svrha, već je prvenstveno tu da pomogne građanima. Vojska je i potrošač, naše gospodarstvo će imati koristi, sigurnost će biti daleko veća, a u slučaju elementarnih nepogoda prvo će priskočiti vojnici. Smatram da je korist višestruka – rekao je Stričak.

600 do 700 vojnika sa sjeverozapada Hrvatske radit će u varaždinskom vojnom kompleksu, što će biti i višestruka korist za njih i njihove obitelji jer neće svakodnevno kao i drugih 6000 vojnika morati putovati na posao i pritom provesti do 5 i više sati u autobusu.

Operativni dio cjelokupnog uređenja u kojem sudjeluju vojnici u rukama je Željka Marinova, zapovjednika 2. mehanizirane bojne Pume:
- Na čelu ljudi koji imaju motiv da se vrate odakle su i krenuli u Domovinski rat i gdje i prirodno pripada 2. mehanizirana bojne Pume, mogu reći da svi imamo veliku želju i u ovom prvom dijelu pripremnih radova dat ćemo sve od sebe da se stvore svi preduvjeti za nadolazeću godinu i građevinske radove.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing