radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Blagdan Sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom

16.07.2017. 23:33:20
U Svibovcu Podravskom se tradicionalno slavi blagdan zaštitnika mjesta, svetog Benedikta. Obično je to vikend koji se veže uz sam blagdan koji se slavi 11. srpnja, a tako je bilo i proteklog vikenda. Bila je to prilika da se predstave udruge koje djeluju u Svibovcu Podravskom, ali i da se ugoste mnogobrojni prijatelji.

Održan je Svibovski sejem na kojem su udruge izložile svoje ručne radove, vatrogasci su pokazali svoju opremu i vještinu u gašenju požara. Odigrana je i  revijalna nogometna utakmica Udruge Črepičar i Legendi. I ove se godine moglo degustirati Svibovske štrukle i zlevke za koje su se pobrinule žene iz Svibovca. Na Smotri folklora nastupilo je osam KUD-ova.

Na svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Svibovec Podravski dodijeljena je Zahvalnica za doprinos u razvoju i promociji Svibovca Podravskog Branku Crnčecu. Za nesebičnu pomoć u radu KUD-a Benedikt zahvalnica je dodijeljena Rudolfu Kiriću.


Duhovni dio programa odvijao se u obnovljenoj kapelici svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom, na  svetim misama, dok su se za zabavni program pobrinuli tamburaši koji su nastupili pod šatorom.

- Već devetu godinu održavaju se Dani svetog Benedikta u ovakvom obliku. Uz organizatore iz KUD-a Benedikt i Udruge Črepičar imamo vrlo aktivne vatrogasce DVD-a Svibovec Podravski, a moram se pohvaliti i rezultatom našeg NK Svibovec Podravski koji je prvak lige u kojoj se natječe. Prilika je ovo i za osvrt na projekte koji su realizirani od prošlogodišnjeg Benediktova - rekonstrukciju cesta, nastavak izgradnje kanalizacije, uređenje centra mjesta, posađen je drvored... Uz sve to u planu su i novi projekti, a tu prije svega mislim na premještanje škole iz stare zgrade u zgradu bivšeg Doma kulture, rekao je, između ostalog, zamjenik načelnika Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing