radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Završio ljetni upisni rok u srednje škole

14.07.2017. 14:34:33
U srednjim školama Varaždinske županije završio je ljetni upisni rok učenika u prve razrede, a najveći broj upisanih učenika, njih 30%, je u gimnazijskim programima.

 
Slijedi područje strojarstva, brodogradnje i metalurgije sa 14%, a pohvalna je činjenica da je Varaždinska županija u tom području, koje obuhvaća deficitarna i lako zapošljiva zanimanja, daleko iznad hrvatskog prosjeka od 9,5%. U području ekonomije, trgovine i poslovne administracije upisano je 11,5% učenika, a 9% učenika odlučilo se za zanimanja iz područja elektrotehnike i računalstva.

U prvom su roku sva mjesta popunile Prva i Druga gimnazija Varaždin te Medicinska škola Varaždin. U Elektrostrojarskoj školi slobodno je još 17 mjesta, u Gospodarskoj 12, u Strojarskoj i prometnoj školi 5, a u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi 38 mjesta. U Srednjoj školi Ivanec za jesenski je rok ostalo nepopunjenih još 12 mjesta, a u Srednjoj strukovnoj školi njih 40. Još 28 mjesta slobodno je u Srednjoj školi Ludbreg, u Srednjoj školi "Arboretum Opeka" u Marčanu 23 mjesta, dok je u Srednjoj školi Novi Marof nepopunjeno 6 mjesta.

Mjesta ima i u privatnim srednjim školama: Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti može primiti još 6 učenika, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti njih 4, a Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti još 19 učenika.
 
Inače, osnovne škole na području Varaždinske županije ove školske godine završilo je 1683 osmaša, a trenutno je 1887 učenika upisalo neku od srednjih škola na području naše županije. I ovi upisi pokazali da je kvalitetan obrazovni sustav Varaždinske županije prepoznat i van njenih granica pa će i iduće školske godine  dvjestotinjak učenika iz drugih županija polaziti neku od naših srednjih škola.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing