radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Ovog vikenda Etnofestival u Cvetlinu

14.07.2017. 13:54:18
Cvetlinski Etnofestival, kojeg priprema DVD Cvetlin, priprema dvodnevnu manifestaciju autohtone i specifične glazbene tradicije koja se uspjela sačuvati na ovom kajkavskom području. Stotine ljubitelja domaće glazbe iz cijelog Zagorja, Međimurja, Zagreba i prekograničnih slovenskih mjesta dolazi na ovu festivalsku manifestaciju, i tako već 31. godinu.

Glazbeni uvod bit će već danas, kada će pod velikim šatorom nastupiti Flash band. Početak je u 19 sati. Središnja festivalska manifestacija održat će se sutra, a počet će u 17 sati pozdravnim riječima domaćina i organizatora te predstavnika pokrovitelja festivala – Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja i Varaždinske županije, a očekuje se i dolazak predstavnika Ministarstva kulture.

U glazbenom dijelu i ove će se godine za naklonost žirija i publike natjecati dvadesetak sastava s područja Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Međimurske i, dakako, Varaždinske županije, koji njeguju tradicionalnu narodnu glazbu čija su okosnica žičani instrumenti: bas, cimbule, gitara i „begljajt. Slijedom dugogodišnjeg običaja, i ove će godine stručno prosudbeno povjerenstvo izabrati tri najbolja festivalska sastava, a svog favorita birat će i publika.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing