radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Za razvoj cikloturizma projekt "Happy bike"

14.07.2017. 10:55:03
U okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u uredu gradonačelnika Dubravka Bilića potpisan je Sporazum o partnerstvu po projektu „Happy bike”.
 
Ukupna vrijednost projekta čija implementacija će započeti u rujnu je oko 7 milijuna i 893 tisuće kuna, dok je udio Grada Ludbrega oko 1 milijuna i 103 tisuće kune. Vodeći partner je Grad Letenye, a partneri su još Gradovi Ludbreg i Prelog te Županijska uprava za ceste Varaždinske županije.

U okviru predloženog projekta, namjera je razviti mrežu lokalnih biciklističkih staza koje će povezivati partnerske gradove. Osim cestovne infrastrukture, izgradit će se i popratni objekti poput odmorišta i info točaka, a u Ludbregu će se izgraditi i suvremeno parkiralište za bicikle na kojemu će turisti, ali i građani, moći ostaviti svoje bicikle na sigurnom mjestu.

Iako se ovim vidom rekreacije bave se sve dobne skupine, gradonačelnik Bilić smatra da se cikloturizam kao turistički proizvod na regionalnoj razini još uvijek nije dostatno valorizirao kao dodatni uslužni sadržaj niti ne postoje naznake komercijalizacije kod šire javnost.  - Na području Grada Ludbrega postoji mnoštvo prirodnih, kulturnih, turističkih atrakcija te netaknuta prirodna dobra koja su idealna za razvoj vikend turizma. To je razlog zašto smo odlučili krenuti u razvoj ovakvog vida turizma – rekao je Bilić.TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing