radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Zabava i događanja

Ovog vikenda Drava Jump

13.07.2017. 10:45:39
 U sklopu programa Drava Jump, na starim dravskim bazenima, ove subote, 15. srpnja, Turistička zajednica grada Varaždina, Rafting klub Matis i Udruga Varaždinski biciklisti uz podršku Grada Varaždina pripremili su brojne sportske igre i radionice. Program počinje u 10 sati igrama na vodi i uz vodu, a za najmlađe su pripremljene  kreativne radionice Svjetske organizacije za zaštitu prirode. Središnji događaj, skok u rijeku, odnosno Drava jump, zakazan je za 15 sati, a za dobru će se atmosferu pobrinuti poznata stand -up komičarka Marina Orsag.

Od 15,30 sati kreću i Dravske igre na vodi za one nešto starije. Bit će tu povlačenja užeta, veslanja i dravske alke.
Druženje na Dravi završit će odbojkaškim turnirom koji će početi u 18 sati, a zainteresirani za sudjelovanje u igrama na vodi, kao i odbojkaškom turniru prijaviti se mogu na raftingklubmatis@gmail.com.

Uz to, posjetitelje očekuje i izložba slika “Rijeke Hrvatske” Svjetske organizacije za zaštitu prirode, biciklistički paviljon Udruge “Varaždinski biciklisti” te bogata gastro ponuda, a za sudionike natjecanja i prigodne nagrade.

Programom Drava Jump grad Varaždin se ove godine uključio u Drava festival, koji je pokrenut prošle godine u Sloveniji sa željom da se rijeka približi lokalnom stanovništvu. U sklopu Drava festivala na različitim je lokacijama uz Dravu održano 30 različitih događanja, a zahvaljujući uključivanju Varaždina, festival je ove godine dobio i međunarodni karakter.

U cilju promoviranja Dravska biciklistička staza, Drava festival koji je počeo 12. svibnja završava ovog vikenda trodnevnim bicikliranjem. Trasa "Dravske kolesarske poti" od slovenskog Dravograda do hrvatskog Legrada vozit će se u tri etape: u petak - Dravograd – Maribor, u subotu Maribor- Varaždin, te u nedjelju Varaždin – Legrad.


TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing