radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Politika

Habijan na čelu Gradskog vijeća Varaždina

19.06.2017. 15:31:52
 Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina jednoglasno je izabran Damir Habijan iz HDZ -a. 

U radu Gradskog vijeća novo izabrani predsjednik Habijan očekuje konstruktivnu raspravu, a samim time i rad svih vijećnika u interesu građana ovog grada.

Jednoglasno je izabran i predloženi potpredsjednik Alen Kišić iz koalicije SDP - HNS – HSS – HSU, dok je mjesto drugog potpredsjednika ostalo prazno i vijećnici će ga birati na nekoj od predstojećih sjednica.

Za sutra je već, po hitnom postupku, u 15 sati, dogovorena sjednica gradskog vijeća,  a svakako će najvažnija točka biti prijedlog proračuna za preostalih 6 mjeseci ove godine.
Kišić je zadovoljan što je prijedlog proračuna stavljen na javno savjetovanje jer ga brojne udruge i ustanove željno iščekuje. Ujedno je kazao da će naglasak u njegovom radu u Vijeću biti smanjenje cijene vrtića.

U  Gradskom vijeću Grada Varaždina bit će 25 vijećnica i vijećnika. Izabrani u Zdravko Rogina, Mirna Amadori, Lovorka Gotal Dmitrović, Željko Bunić, Danijel Kuserbanj, Mario Lešina, Stjepan Cepanec, Denis Mladenović i Željko Prstec, odnosno 9 vijećnika s Kandidacijske liste grupe birača na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Čehokom,  Alen Kišić, Vesna Dušak, Neven Bosilj, Dejan Težak, Gordana Marsenić, Josip Dreven i Bruno Ister sa liste SDP -HNS – HSS – HSU,  Damir Habijan, Robert Gotić, Vjeran Strahonja, Robert Puja, i Damir Leljak s HDZ -ove liste, Natalija Martinčević i Darko Detelj sa liste Narodne stranke – Reformisti, te Vlado Sevšek i Davor Patafta s kandidacijske liste grupe birača.

Gradonačelnik Ivan Čehok poželio je svima puno uspjeha u radu, a tom prilikom se zahvalio i bivšem predsjedniku Gradskog vijeća Josipu Hehetu i gradonačelniku Goran Habušu. Osim toga, kako bi se Grad u kontinuitetu i ravnomjerno razvijao, Čehok je dodao da će nastaviti sa svim projektima koji su započeti otprije.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing