radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Reciklažno dvorište u srpnju

19.06.2017. 13:39:58
 Grad Varaždin ustupio je poduzeću Čistoća iz Varaždina upravljanje reciklažnim dvorištem Motičnjak. Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Čistoće Davor Skroza.

Korisnici s područja Grada Varaždina moći će u reciklažnom dvorištu odložiti većinu otpada iz kućanstva koji se ne prikuplja u redovnom odvozu. Uz kontrolu i nadzor djelatnika Čistoće, a na prethodan uvid u identifikacijski dokument, korisnici su dužni sami dopremiti i odložiti otpad u spremnike. U 6 mjeseci građani mogu dopremiti 200 kg otpada bez naplaćivanja naknade. 

Odmah po potpisivanju ugovora, Skroza je naglasio da će otići u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kako bi se što prije dobilo odobrenje za otvaranje reciklažnog dvorišta, što se očekuje već u srpnju. 

Sukladno zakonu, grad Varaždin trebao bi imati najmanje 2 reciklažna dvorišta za problematični otpad, otpadni papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, te krupni otpad, jestiva ulja i masti, boje, deterdžente, lijekove, baterije i akumulatore, električnu i elektroničku opremu te građevinski otpad iz kućanstva, rekao je Skroza.

Gradonačelnik Čehok vjeruje da će Varaždinci savjesno i odgovorno odlagati navedeni otpad. Drugo reciklažno dvorište moglo bi biti u Poljani Biškupečkoj, gdje postoji lokacija, no Grad je skloniji uređenju pokretnog reciklažnog dvorišta. Grad će tkao ispuniti svoju zakonsku obvezu, rekao je Čehok koji je uvjeren da će Čistoća postupati prema načelima zaštite okoliša.  

Vrijednost projekta je 4.825.000 kuna, od čega Fond financira oko milijun i 700 tisuća kuna.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing