radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Crna kronika

Dvije provale i 12 prometnih nesreća

19.06.2017. 13:27:55
 Ovog vikenda dogodile su se dvije provale u Varaždinskoj županiji. 

U petak u Remetincu jeprovaljeno u kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje. Provlanik je ukrao  novac i razni zlatni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko sto tisuća kuna. Tijekom noći sa subote na nedjelju u Varaždin Bregu, Banjšćina, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 72-godišnjaka. Otuđene stvari i visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policija traga za provlanicima. 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodila su se ukupno 143 prekršaja i 12 prometnih nesreća. U trima je bilo i ozlijeđenih.  

Na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina mladić,  bez upisane B kategorije, zbog neprilagođene brzine kretanja mokrom i skliskom kolniku,   prešao je na suprotnu prometnu traku i   udario u  osobno vozilo koje je dolazilo  iz suprotnog smjera. Oba su vozača ozlijeđena. 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Mostečkoj ulici u Varaždin Bregu, ozlijeđeno je šest osoba. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.07 g/kg iz smjera Jakopovca prema Gornjem Knegincu. I one je prešao na suprotnu prometnu traku i sudario se s vozilom koje  je dolzailo iz suprotnog smjera. 

U subotu na državnoj cesti kod Madžareva, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 34-godišnjak. On je upravljao neregistriranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja zaštitne kacige iz smjera Madžareva prema Podrutama. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad upravljačem i motociklom  udario u prometni znak te odsklizao  u cestovni jarak. 

TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing