radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Tri nagrade predstavi "Romeo i Giulietta"

09.06.2015. 15:19:05
 Stručni ocjenjivački sud  25. susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske u sastavu Sanja Nikčević (predsjednica), Ajda Rooss, Mira Perić Kraljik i Pero Juričić, nakon odgledanih predstava dodijelio je tri nagrade Dječjoj i lutkarskoj sceni varaždinskog HNK, za predstavu Williama Shakespearea Romeo i Giulietta, u režiji Dubravka Torjanca .

Ivanu Dujiću dodijeljena je tako nagrada za najbolju scenografiju.U obrazloženju se ističe kako njegova scenografija plijeni svojom jednostavnošću, otvorenošću, funkcionalnošću, a istodobno se na snažan način  pretvara u znakovno višeznačje. Svojom poetičnošću potcrtava svevremensku priču o nesretnoj ljubavi. Scenografski minimalizam nije se natjecao s tragičnom pričom već ju maštovito na lutkarski način dopunio i zaokružio skladnu cjelinu predstave, istaknuto je.

Davor Bobić dobio je nagradu za najbolju glazbu, a stručni sud smatra kako svojom emotivnom snagom skladno nadopunjuje animatore-glumce i vješto drži koncentraciju gledatelja do kraja predstave.
Lidija Kraljić Zavišić nagradu je osvojila za najbolju glumu i animaciju, uz obrazloženje kako je uspjela uz pomoć marionete postići emociju ustreptale duše mlade djevojke, svu njezinu nesigurnost, strah od udaje, pobunu protiv roditelja te prvu potpunu predanost ljubavi, a u partnerskoj igri i nježnost veze.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing