radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Brendiranje 11 ugostiteljskih objekata

12.03.2015. 07:15:24
 Održan je sastanak sudionika u projektu „Okusi Varaždinskoga kraja“ kojeg je u sklopu nacionalnog projekta „Okusi Hrvatske tradicije“ na području Varaždinske županije krajem prošle godine pokrenula županijska Turistička zajednica .

U prvoj fazi projekta sudjeluje jedanaest ugostiteljskih objekata s područja Županije, kojima će 20. ožujka 2015. godine dodijeliti oznaka standarda „Okusi Varaždinskog kraja“. Ovakvo označavanje objekata nositelja standarda omogućit će njihovo „brendiranje“, ali i doprinijeti ukupnom sustavnom jačanju i afirmaciji ponude gastronomskih i enoloških proizvoda na području Županije.
Razlikovanje i prezentiranje ugostiteljskih objekata po ponudi tradicionalnih domaćih jela, odnosno obogaćivanje ukupne ugostiteljske ponude širenjem gastronomske ponude itradicijskih jela uz korištenje izvornih domaćih namirnica, znači ujedno i promociju, prepoznatljivost  i razvoj varaždinskoga kraja kao turističkog odredišta čija je bitna sastavnica  kultura hrane i pića.

Svi su dosadašnji sudionici supotpisnici zajednički donesenog Pravilnika, koji sadrži uvjete za pristupanje projektu čiji je osnovni cilj sadržajno unapređenje ukupne turističke ponude na području Varaždinske županije, posebno poticanjem ponude tradicijskih lokalnih jela i jela pripravljenih od tradicijskih namirnica ovoga kraja i njihovo značajnije prisustvo u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata. Tako će i dvanaest zaštićenih proizvoda Varaždinske županije, kao što su Varaždinsko zelje, Varaždinski klipić, Trnovečka makovnjača te Varaždinsko bučino ulje, naći svoje zasluženo mjesto na bogatoj trpezi našeg kraja. Projekt predviđa i udruživanje ugostitelja-sudionika projekta u klaster Okusi Hrvatske, a time i dodatno promoviranje i provođenje marketinških aktivnosti usmjerenih na prepoznavanje ovog područja kao važnog dionika Hrvatske ponude kreirane u okviru enologije i gastronomije. Njegovim provođenjem intenzivirat će se proces stvaranja uvjeta za razvoj gastronomskog turizma, te podizanja ukupne kvalitete gastronomske ponude.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing