radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Pronađen kradljivac

02.03.2015. 12:01:35
 Varaždinska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio dvije krađe. 

Sumnja se da je 12. veljače u ulici Stanka Vraza u Varaždinu i u Kolodvorskoj ulici u Turčinu iskoristio neopreznost trgovaca te iz registarskih blagajni ukrao novac. Time je trgovine oštetio za više tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u petak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo krađe.

Ludbreški policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 32 godine. Sumnja se da je uporabom osobnih podataka 21-godišnjakinje sklopio telefonski pretplatnički ugovor s jednim telekomunikacijskim operaterom, te je koristio usluge pričinivši štetu od oko 2 400 kuna. Protiv osumnjičenog policijski službenici podnose kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka.

Varaždinski policajci su zaprimili prijavu 39-godišnjaka da je nepoznati počinitelj sklopio ugovor s jednim telekomunikacijskim operaterom, iskoristivši njegove osobne podatke, te temeljem istog koristio usluge. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno. Policija nastavlja rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom veljače u  Rukljevini je provaljeno u vikend kuću odakle je iz podruma odneseno nekoliko desetaka litara vina, nakon čega je provaljeno i u spremište iz kojeg je ukradena ručna motorna kosilica. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. 
U Ivanečkom Naselju na parkiralištu jednog poduzeća nepoznati je počinitelj provalio u teretno vozilo u vlasništvu poduzeća kojem je sjedište na istoj adresi. Iz tovarnog prostora  vozila je ukrao jednu rezalicu, tri flekserice, aparat za zavarivanje i komplet „brenera“ za autogeno zavarivanje. Materijalna šteta se procjenjuje na desetak tisuća kuna. 

U petak je u Vinogradskoj ulici u  Jakopovcu, provaljeno u vikend kuću, iz koje je nepoznati provalnik odnio zlatni nakit, cipele, televizijski digitalni prijemnik. Visina materijalne štete se procjenjuje na više tisuća kuna. Policija traga za provalnicima. 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća, a u jednoj je bilo i ozlijeđenih. 

U subotu je oko 1.30 sati na raskrižju i kružnom toku državne ceste kod Turčina, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 27-godišnjak. Upravljao je motociklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.06 g/kg. Motociklom je upravljao iz smjera Varaždina u smjeru Turčina gdje je dolaskom do raskrižja i kružnog toka sa državnom cestom zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor i ravnotežu na motociklu te je u bočnom klizanju udario u betonski rubnik i sletio na otok kružnog toka. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.
Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa ukupno je utvrđena su 234 prekršaja, a najviše ih se odnosi na brzinu. 

U isto vrijeme na području Policijske uprave varaždinske  zabilježeno je dvanaest prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Oštricama, Majerju, Donjem Vratnu, Donjem Kučanu, Donjoj Višnjici, Cargovcu, Sračincu, Črncu Bikupečkom, Trnovcu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz naročito drsko i nepristojno ponašanje, te buku, viku, galamu i tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing