radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Centar za mlade bez grijanja

09.02.2015. 09:24:23
 Potpredsjednica Savjeta mladih grada Varaždina Vanja Horvat upozorava da  u prostorijama „Centra za mlade“ nema grijanja otkako je u prosincu prošle godine otvoren u Domu željezničara.  Prostor je na korištenje dobio Grad Varaždi,n  a Savjet mladih na upravljanje od 5 godina. U njemu se  okuplja 50-tak volontera. 

U nekoliko navrata  mladi su ukazivali na nedostatak grijanja, no kako tvrde, iako je gradonačelnik Goran Habuš obećao rješavanje tog problema,  ništa nije učinjeno. 

 Ukoliko bi se grijanje uspostavilo mislim da bi na same radionice dolazilo više mladih i „Centar za mlade“ bi radio 6 dana u tjednu i bio popunjen sadržajima a ne kao do sada kada je unatoč i ovoj hladnoći popunjen 3-4 dana u tjednu, kaže Horvat. 

Potpredsjednica Savjeta mladih javno moli gradonačelnika da se više potrudi oko mladih i njihovih problema  jer bez daljnje pomoći Grada ne mogu dalje razvijati „Centar za mlade“ koji je važan u kandidaturi Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Očito mladi nisu prioritet u Gradu Varaždinu pa se lokalna vlast prema njima tako i odnosi. Razumijemo da gospodin Habuš ima sada velikih briga oko proračuna koji je totalni fijasko te smo mi mladi spremi odreći se svih sredstava iz proračuna ukoliko to Gradu pomogne, kako bi naš ponosni barokni grad ponovno zasjao u punom sjaju, navodi se u priopćenju potpredsjednice Savjeta mladih grada Varaždina Vanje Horvat.
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing