radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Prometnice pod snijegom

06.02.2015. 10:17:58
 Snijeg koji od jutros intenzivno pada uzorkuje poteškoće u prometu. Na svim cestama u Varaždinskoj županiji od sedam sati i 45 minuta proglašeni su zimski uvjeti.  

Maksimalne snage su na terenu, tridesetak ekipa zimske službe čisti ceste u nadležnosti Županijske uprave za ceste, koja brine od 940 kilometara cesta, kaže ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački. Iako ima snijega na kolniku, ceste  su zasad  prohodne i nema  potrebe za zatvaranjem prometa, dodaje Osonjački. 


Pojasnio je kako su četiri prioriteta u čišćenju snijega. Najprije se čiste glavni pravci i područja oko škola i bolnica, a potom na red dolaze ostale ceste, tako da se sve ceste  očiste u roku nekoliko sati od prestanka padalina. 

Zimska služba grada Varaždina čisti sve nerazvrstane ceste na gradskom području, a ukkupno je riječ o 160 kilometara. 

Ako smo prije dvije sezone progurali onih 287 centimetara snijega, onda ćemo i ovih dvadest, kaže glavni komunalni redar Robert Briški. Dodaje da se ceste raliče kad  je na kolniku 5-6 centimetara snijega. Ne trebaju ljudi biti zabirnuti ako je malo snijega na kolniku. Bitno je da je kaša na kolniku, to znači da sol djeluje, kaže Briški. 

Sedam ekipa tvrtke Čistoća ručno i strojno čisti nogostupe koji su obuhvaćeni ugovorom s Gradom, Ostale moraju građani očistiti sami. Briški posebno apelira na građane da uklone vozila s ceste kako bi ralica mogla proći. 
TermoplinKontaktInervju tjedna
Marketing