radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Sastali se vijećnici Županijske skupštine

30.06.2014. 14:08:23
 U Županijskoj je palači jutros održana sjednica Županijske skupštine, posljednja prije ljetne stanke. Na aktualnom satu ukupno je 13 vijećnika postavilo pitanja županu i njegovim zamjenicima.

Vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi dogradnja Osnovne škole u Ivancu po modelu JPP-a budući da postoje informacije kako škola još nema svu potrebnu dokumentaciju. Postavljena su pitanja u vezi rješavanja otpada i zaštiti podzemnih voda. Isto tako na aktualnom satu se raspravljalo o daljnjem statusu zdravstvenih ustanova na području Županije te o Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin. Dokle se došlo u pripremi projekta odvodnje otpadnih voda (aglomeracije) za kandidiranje na EU fondove zanimalo je nekoliko vijećnika, a sufinanciranje nabavke školskih udžbenika također je bila jedna od tema koja je dominirala aktualnim satom.

Na sjednici je usvojeno Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Varaždinske županije za 2013. godinu za koje je obrazloženje dao župan Predrag Štromar.

- Budite ponosni što ste vijećnici Županijske skupštine jer je ovo po prvi puta da smo dobili bezuvjetno izvješće revizije otkad je osnovana Županija i moram pohvaliti sve službenike i pročelnike koji su jako profesionalno i odlično odradili svoj posao. – istaknuo je župan Štromar.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog odluke o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2014. godinu prema kojemu se Nagrada za životno djelo dodjeljuje Zvonku Biškupu, osnivaču Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, za dugogodišnji uspješan i predan rad na organizaciji i unapređenju vatrogastva Varaždinske županije, a povodom 150. obljetnice Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kao najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodjeljuje se:

Hrvatskoj akademiji za znanost i umjetnost – Zavodu za znanstveni rad u Varaždinu, nositelju znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada na području Županije i sjeverozapadne Hrvatske, za izuzetno bogatu i vrijednu nakladničku djelatnost te za doprinos izgrađivanju ukupnog fundusa znanja neophodnog u planiranju razvoja Županije.

Mr.sc. Alenu Runcu, prof., izborniku Hrvatske hrvačke reprezentacije, poznatom sportskom djelatniku i uglednom građaninu za istaknute rezultate u hrvačkom sportu.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodjeljuje se:

Tvrtki ''Grafičar'' d.d. iz Ludbrega, jednoj od najsnažnijih tiskarskih grupacija u zemlji, za uspješno poslovanje, povodom 60-te godišnjice osnivanja.

Dr.sc. Zdenki Weber, muzikologinji i uglednoj diplomatkinji, za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u predstavljanju kulture, gospodarstva i turizma naše Županije izvan granice Hrvatske.


TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing