radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Igrana Lekcija

30.06.2014. 10:51:48
 Na Velikoj sceni varaždinskog HNK igrana je gostujuća predstava „Lekcija“ Eugenea Ionesca u režiji Julie Klier, studentice Akademije scenske umjetnosti iz  Sarajeva.

Drama Lekcija napisana je 1951. godine i ubraja se u Ionescoova  najranija, ali i najinovativnija djela. Danas je jedan od najizvođenijih kazališnih komada. Kroz ismijavanje banalnih situacija progovara o samoći ljudi i beznačajnosti egzistencije pojedinca. Ova jednočinka pripada skupini antidrama koje opisuju moderan osjećaj otuđenosti te nemogućnost i besmislenost komunikacije. Predstava tematizira školski sustav kao mikrokozmos svjetskog poretka sa čestom prevlašću mediokriteta, licemjera i fašista fašista te kao takva potiče na razmišljanje.

 U ulozi profesora je Emir Fejzić, Dina Mušanović je u ulozi učenice, a Anđela Kusić glumi sluškinju. Dramaturginja je  Lejla Muratčauš, dok su za produkciju i izvršnu produkciju  zaslužni Dražen Krešić i Benjamin Čengić. Scenografiju i kostimografiju osmislila je Nirvana Žiško, a Faris Lukovac poptisuje audio-video dizajn.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing