radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Bilo je veselo u Ludbregu!

09.06.2014. 12:57:52
 Proteklog su vikenda održane dvije popularne manifestacije u Ludbregu - Ludbreška biciklijada i završna proslava Dana centra svijeta.

Po prvi put u povijesti ludbreške biciklijade, sa starta se kretalo dvaput. Najprije su krenuli najmlađi Ludbrežani, polaznici Dječjeg vrtića Radost koji su prošli Trgom Svetog Trojstva i nastavili do vrtića, a mali su biciklisti ponosno stigli do cilja,  praćeni velikim pljeskom. Trasa rekreativne biciklističke vožnje ostala je nepromijenjena: Centar svijeta - Globočec - Čukovec - Sveti Petar - Apatija - Slokovec - Sigetec Ludbreški - Selnik - Ludbreg, Centar svijeta.
 
Program biciklijade ove je godine bio povezan sa završnom proslavom Dana centra svijeta koja je započela po povratku biciklista. Nakon nastupa mališana ludbreških vrtića, središnji dio pripao je gostima iz Ivanca koji su napokon, kao posljednji s područja županije, dobili pločicu na krugovima centra svijeta. Kao što je i običaj, gosti iz Ivanca predstavili su svoj grad prigodnim programom i svojim izvođačima, a zatim je svečano potpisan sporazum o prijateljstvu, te je pločica s imenom Ivanca postavljena na krugove centra svijeta. Pločicu su postavili zamjenik gradonačelnika Ivanca, Čedomir Bračko i zamjenica ludbreškog gradonačelnika Vera Jadanić. 
Zdravicom Ludberginim vinom iz gradske fontane nastavljen je treći dio programa uz glazbu i razne igre.
 
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing