radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Članovi "Baroka" osvojili čak 53 odličja

09.06.2014. 12:48:28
  Članovi varaždinskog plivačkog kluba Barok bili su vrlo uspješni na 4. mitingu „Vodeni lav“  održanom u Varaždinskim Toplicama.

Na natjecanju je sudjelovalo 305 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije koji su se natjecali u ukupno devet pojedinačnih i jednoj štafetnoj disciplini.
PK Barok predstavljalo je 14 plivača i 17 plivačica svih uzrasnih kategorija, a zajedno su osvojili ukupno 53 odličja -  24 zlatna, 11 srebrnih i 18 brončanih. Temeljem ukupnog zbroja vrijednosti rezultata u konačnom poretku klubova, Barok je proglašen najuspješnijim klubom natjecanja..

U ženskoj konkurenciji u svim kategorijama na pobjedničko postolje popelo se ukupno dvanaest članica Baroka. Najuspješnije su bile Tihana Gazdek i Lana Sokač sa po tri zlata i jednim srebrom. Mara Sokač i Doris Hudek osvojile su zlato i dva srebra, Klara Vresk zlato i broncu, Vlatka Gašparc i Petra Gašparac zlato, Mirta Piskač srebro i dvije bronce, Rina Sentočnik dvije bronce, a Buga Stipan, Elena Škrapec i Iva Vresk broncu. Zapažene nastupe imale su Ida Marić, Patricija Lončarić, Rada Topolnjak, Leona Juriša i Erika Puzak kojima je ovo bio prvi službeni nastup.
Kombinirana ženska štafeta 4x100 slobodno, u kojoj su pravo nastupa imale po jedna plivačica iz svake uzrasne kategorije, bila je brončana, a nastupila je u sastavu: Klara Vresk, Lana Sokač, Doris Hudek i Mara Sokač.
U muškoj konkurenciji odličja je osvajalo devet članova Baroka. Najuspješnije nastupe sa zlatnim medaljama u svim disciplinama u kojima su nastupili, zabilježili su Jakov Igrec koji je čak šest puta bio zlatni te Matej Čok sa četiri zlata, a najstariji član Mario Vlahinja bio je tri puta zlatni. Luka Cvetko osvojio je srebro i broncu, Erik Hunjek tri bronce. Neven Lončarić i David Lazar srebro, dok su Ivan Vitković i Karlo Rajković bili brončani. Kombinirana muška štafeta svih kategorija u sastavu Luka Cvetko, Jakov Igrec, Matej Čok i Erik Hunjek bila je srebrena.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing