radioVarazdin

> Početna > Vijesti

Vijesti

Aktualno

Josipović dolazi na proslavu 150 godina vatrogastva u Varaždinu

06.06.2014. 14:41:17
 Varaždin i varaždinski vatrogasci idućeg vikenda obilježavaju najveći jubilej hrvatskog vatrogastva. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, svečano će se obilježiti 150. godišnjica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu".

Predsjednik Josipović idućeg petka otvorit će preuređen Muzej hrvatskog vatrogastva u Trenkovoj ulici, o kojem je brigu preuzela Hrvatska vatrogasna zajednica. Uslijedit će svečana sjednica Skupštine društva u varaždinskom kazalištu.  Idućeg dana održat će se 35. memorijal Mirko Kolarić na stadionu Sloboda, u sjećanje na Varaždinca koji je bio začetnik hrvatskog vatrogastva. Održat će se i sjednica Skupštine hrvatske vatrogasne zajednice,  i vatrogasna vježba u hotelu Turist, u kojoj će sudjelovati i Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina.
                    
Proslava 150 godina Prvog hrvatskog dobrovoljnog  vatrogasnog zbora u žVaraždinu završit  će iduće  nedjelje susretom vatrogasnih puhaćih orkestara na Trgu kralja Tomislava. DVD Varaždin danas okuplja 140 članova, uključujući  i one počasne, a njegov predsjednik Mirko Svetec ističe da su čuvari tradicije doborovoljnog vatrogastva. Pridružuje se profesionalnoj postrojbi u gašenju većih požara i u poplavama, a trenutno su na poplavljenom području u Slavoniji. I ovog se ljeta spremaju na dislokaciju u Dalmaciju, gdje već tradicionalno pomažu u gašenju požara u priobalju i na otocima.
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing