radioVarazdin

> Početna > Emisije

Informativne emisije

Aktualno u 16 – središnja je informativna emisija, koja se emitira od ponedjeljka do petka u 16.00 sati. Donosi dnevni pregled zbivanja i obuhvaća aktualna politička, gospodarska, kulturna, sportska i druga događanja na području Varaždinske županije i Hrvatske. Koriste se svi oblici radijskog izraza, a najzastupljenija su tonska izvješća i reportažni prikazi. 

O čemu pričati emitira se svakog ponedjeljka od 10:15 sati, u trajanju od 20 do 30 minuta. U ovoj kontakt emisiji slušatelji postavljaju pitanja i ukazuju na pojave i probleme u sredini u kojoj žive, a novinari traže odgovore i pojašnjenja od mjerodavnih osoba. Najčešće se govori o komunalnim problemima, ali izbor tema ovisi o slušateljima.  Na taj način građani utječu na donošenje odluka i rješenja u svom gradu ili mjestu, a ovaj glas javnosti  još je jedan doprinos slobodi govora i razvoju demokracije.

Gospodarske minute – emitiraju se svakog utorka u trajanju do 30 minuta. Emisija  donosi primjere dobre prakse, ali isto tako ukazuje i na probleme u gospodarstvu. Gosti u  studiju – gospodarstvenici, poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a, voditelji poslovnih i poduzetničkih zona, čelni ljudi klastera i drugih strukovnih udruženja, kao i ekonomski stručnjaci iznose svoja iskustva u gospodarstvu, progovaraju o vještini upravljanja, osvajanju tržišta, razvoju proizvodnje, privlačenju investicija, razvoju poduzetničkih zona, poticanju obrtništva i malog poduzetništva, zapošljavanju i o novim tehnologijama. Partneri u emisiji su Županijska gospodarska komora Varaždin i Zagrebačka burza. 

Radio korner – emisija o sportu koja je na programu svake srijede  u trajanju do 30 minuta. Donosi razgovore, reportaže i vijesti sa sportskih terena, aktualne sportske rezultate, intervjue sa sportašima i pregled najvažnijih sportskih događaja. Zastupljeni su svi sportovi, a mjesto u emisiji imaju ne samo vrhunski sportaši i najatraktivniji sportovi, nego i oni manje zastupljeni i manje poznati; popularizira se sportska rekreacija, amaterski sport i uopće sport kao zdravi način života.

Nešto zeleno – emisija srijedom od 14:05 sati  u trajanju od 20 do 30 minuta donosi teme iz poljoprivrede i ekologije. U razgovoru s gostima na terenu i u studiju, te kroz reportaže, govori se o poljoprivrednim temama i iskustvima poljoprivrednih proizvođača, s naglaskom na OPG-e, ali i o temama iz područja zaštite okoliša, prirodnim vrijednostima kao i potrebi njihovog očuvanja, te o zdravoj hrani. 

Gradska vura - emitira se četvrtkom poslije 11 sati, u trajanju  od  30 minuta. Gosti su čelnici grada Varaždina, koji u razgovoru i u izravnom kontaktu sa slušateljima odgovaraju na pitanja novinara i slušatelja, progovarajući o aktualnim gradskim temama i problemima. Najčešće se razgovara o komunalnoj problematici, ali i o gradskim projektima i aktivnostima, koje se poduzimaju na podizanju kvalitete života u gradu.

Kulturnjak – svakog petka poslije 11 sati ova emisija u trajanju od 20 minuta informira  o tome tko, što, kada, gdje i zašto se pojavljuje na kulturnoj sceni. U emisiji gostuju umjetnici, kulturnjaci i svi oni koji imaju što reći o kulturi i svom književnom, likovnom, glazbenom i drugom umjetničkom djelovanju, promovira se umjetnost te se najavljuju kulturni događaji.

Klackalica – emisija za djecu i o djeci, koja se u programu Radio Varaždina emitira svake nedjelje poslije 9.00 sati, u trajanju od 20 minuta. Kako je na području Varaždinske županije mnogo dječjih vrtića i škola, trudimo se obići ih što više, razgovarati sa što više djece i doznati njihova razmišljanja o raznim temama i događajima, čuti njihove poglede na život, predstaviti djecu uspješnu na natjecanjima. Trudimo se biti i edukativni, pa uz pomoć stručnjaka iz različitih područja donosimo djeci, njihovim roditeljima, djedama i bakama korisne savjete, npr. o tome zašto se baviti sportom, kako se zdravo hraniti... U svakoj se emisiji emitiraju i dječje pjesmice. 



Vijesti

Predložena rješenja za napuštene pse

U Varaždinu održani prvi sastanak Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja. 

Poziv proizvođačima bučinog ulja

U Varaždinu 8. izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 1. međunarodna izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran.

Župani traže više novca i pažnje

Petorica župana – Radimir Čačić, Matija Posavec, Darko Koren, Damir Bajs i Željko Kolar - potpisali su Sporazum o suradnji.

Za energetsku obnovu 20 mil. bespovratnih kuna

U Ministarstvu graditeljstva danas su uručene odluke o financiranju osam projekata Varaždinske županije.

Udruga "Varaždinsko bučino ulje" u Štajerskoj

Udruga Varaždinsko bučino ulje je u suradnji s Varaždinskom županijom organizirala posjet poljoprivrednom gospodarstvu Labugger

Učionica budućnosti u Ivancu

Po uzoru na učionice budućnosti, osigurane su zone učenja koje trebaju osigurati kompetencije za 21. stoljeće.

"Pokopaj me nježno" u Gornjem Vratnu

Ove nedjelje u Društveni dom u Gornje Vratno dolazi Kerekesh teatar

Za obnovu Vodotornja 6,4 milijuna kuna

Zgrada Vodotornja, koja je izgrađena 60-ih godina prošloga stoljeća, bit će napokon obnovljena.

Dan žena obilježen u Domu za starije

Prigodan program pripremili su i izveli sami korisnici, članovi pjevačkog zbora i Kluba za starije osobe s folklornom sekcijom. 

Kazališna predstava povodom Dana žena

Varaždinska županija organizirala kazališnu predstavu  povodom obilježavanja Međunarodnog  dana žena

Održan 1. stručni skup o teškoćama učenja

Više od 200 učitelja i stručnih suradnika sudjelovalo na prvom stručnom skupu o specifičnim teškoćama učenja

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

Najistaknutijim pojedincima iz sustava civilne zaštite na području Županije podijeljene su zahvalnice.

Zbog snijega odgođena nastava i u Vž. županiji

Danas je odgođena nastava u u pet škola: OŠ Bisag, Breznički Hum, Podrute, Svibovec Toplički i Visoko.

Obilježen Prešernov dan u Varaždinu

Povodom slovenskog kulturnog praznika Prešernov dan, u varaždiskom HNK-a je igrana predstava Aleksandrinke.

Počast žrtvama poraća u Matušinima

Treba osuditi sve totalitarne režime bez obzira radi li se o nacističkim, fašističkim ili komunističkim, rekao je Jenkač.
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
TermoplinKontaktBernardaVarkom d.d.
Marketing